Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

MALIA 1930-1939Η φωτογραφία είναι σχετικά νεότερη και διακρίνεται το νησάκι του Αφέντη Χριστού Δεν είναι πολύ καθαρή η φωτογραφία που είναι τραβηγμένη με μια μηχανη ορθογώνιο κουτί Agfa κάπου στα 1936 αλλά έχει ιστορική αξία. Τα καϊκια που διακρίνονται μετέφεραν χαρούπια από την χαρουπαποθήκη που υπήρχε στην περιοχή όπου είναι σήμερα το σπίτι της οικογένειας Γραικιώτη και η ιδιοκτησία του Γιάννη Τσαγκαράκη. Η χαρουπαποθήκη καταστράφηκε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Γερμανους για να γίνουν οχυρωματικά έργα.Ο κυνηγός της φωτογραφίας είναι ο Δημήτριος Γραμματικάκης του Ιωάννου
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην θέση που βρίσκεται σήμερα η παραλία του ξενοδοχείου SIRENS BEACH HOTELΣτο κέντρο της φωτογραφίας με το όπλο είναι Δημήτριος Γραμματικάκης του Ιωάννου. Δεξιά της φωτογραφίας ειναί ο Μανώλης Τσαγκαράκης και αριστερά ο Παύλος Κατσούλης.
Στο σημείο που σήμερα είναι οι σχεδόν σκεπασμένοι από την θάλασσα μώλοι υπήρχε λιμενοβραχίονας που έδεναν τα καϊκια

2 σχόλια:

  1. Στην πρώτη φωτογραφία είναι ο Δημήτριος Γραμματικάκης του Ιωάννου (ο κυνηγός) ο οποίος είναι και στην δεύτερη φωτογραφία στην μέση με το όπλο. Δεξιά της φωτογραφίας ειναί ο Μανώλης Τσαγκαράκης και αριστερά ο Παύλος Κατσούλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή